Praktisch
Voormiddag:
08.25 u.: belsignaal
08.30 u.: eerste les
09.20 u.: tweede les
10.10 u.: pauze
10.25 u.: derde les
11.15 u.: vierde les
12.05 u.: middagpauze en refter
middag
12.55 u.: belsignaal
13.00 u.: vijfde les
13.50 u.: zesde les
14.40 u.: pauze
14.50 u.: zevende les
15.40 u.: einde van de schooldag
15.45 u. - 16.45 u.: avondstudie, inhaaloverhoringen
Zin in een hapje of een drankje tijdens de korte pauzes? Dat kan! Een appel, vruchtensap of een wafel kan je kopen in de refter. Hier kan je natuurlijk ook je eigen tussendoortje eten of drinken.
Blijf je zoals de meeste leerlingen tijdens de middagpauze in de schoolrefter? Ook dat kan! Je brengt je lunchpakket mee in een brooddoos met je naam erop. Je eigen drank mag je ook meebrengen in een herbruikbare fles. Er is ook koffie, melk, koud water en warm water voor soep of thee verkrijgbaar. Aluminiumfolie, brik en blik zijn niet toegestaan.
Voor of na je refterbeurt kan je je ontspannen op de speelplaats, begeleid sporten in de sporthal, werken op de computer in de informaticaklas, een groepswerkje voorbereiden, een cursus dactylo volgen …
Schoolboeken bestel je eenvoudig online via Studieshop.be. Op het einde van het jaar kan je de boeken van het voorbije schooljaar inleveren. Ander lesmateriaal zoals schriften, kaften, cursusbladen … kan je ook in de school aankopen, best nadat je klastitularis bij het begin van het schooljaar heeft gezegd wat je precies nodig hebt. In de loop van het schooljaar kan je tijdens de voormiddagonderbreking tegen contante betaling lesmateriaal kopen in het winkeltje. In de school koop je de sportkledij die je draagt tijdens de lessen lichamelijke opvoeding. Je zorgt zelf voor stevige sportschoenen waarvan de zolen geen strepen achterlaten op de vloer van de sporthal.
Wat je via de school bestelt of in de school aankoopt, komt op de schoolrekening. Ook de kosten van excursies, toneel- of filmvoorstellingen, tijdschriften … komen op de rekening. In de loop van elk trimester sturen we een afrekening naar je ouders. We proberen de kosten steeds zo laag mogelijk te houden.
Zowel met de fiets, het openbaar vervoer als de auto is de school vlot bereikbaar.
MET DE FIETS
Veruit de meeste leerlingen fietsen naar school. Je fiets kan je kwijt in het fietsenrek. Er is daar ook plaats voor bromfietsen. Via DE DIGITALE SCHOOLROUTEKAART vind je de meest aanbevolen route naar onze school. De routes zijn niet altijd de kortste maar wel de meest veilige. Bovendien lopen deze routes zoveel mogelijk via fietspaden, beveiligde kruispunten, fietsstraten of autoluwe straten. DE DIGITALE SCHOOLROUTEKAART is een project van de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar in samenwerking met alle scholen.
MET HET OPENBAAR VERVOER
Er is een bus van ‘De Lijn’ die je ’s morgens van de Grote Markt naar de school brengt. Die bus vertrekt om 08.15 u. van perron 4, op de hoek van de Grote Markt en de Baron du Fourstraat.
’s Avonds vertrekt om 16 u. een bus van de school naar de Grote Markt.
Vanop de Grote Markt zijn er goede verbindingen met alle omliggende gemeenten.
MET DE AUTO
Indien je ouders je met de auto brengen, kunnen zij via de Turnhoutse ring vlot de Jubileumlaan bereiken.
Met het laptopproject zorgen we ervoor dat elke leerling op ieder moment in de les toegang heeft tot de digitale omgeving. We opteren voor dezelfde laptop voor iedere leerling. Dit geeft elke leerling dezelfde kansen en mogelijkheden.
TROEVEN
- Elke leerling kan zijn digitale vaardigheden trainen.
- Leerinhouden zijn mogelijks op maat van de leerling zodat ze op hun eigen tempo begeleid worden.
- Het wordt gemakkelijk om documenten te delen met andere leerlingen of een groepswerk te maken.
- Er is afwisseling in werkvormen wat de motivatie van de leerlingen verhoogt.
- Tijdens studie-uren is er meer variatie in de opdrachten voor de leerlingen mogelijk.
Alle nodige software wordt door de school geïnstalleerd op de laptop. Je dient zelf oortjes of een hoofdtelefoon te voorzien. De school koopt de laptop aan. Dankzij de subsidies van Digisprong vragen wij enkel een gebruiksvergoeding van € 50/schooljaar. Het toestel blijft eigendom van de school.
Alle herstellingen binnen garantie zijn gratis en worden uitgevoerd door Signpost. Buiten garantie betaal je een maximale herstelkost van 39 euro. Schade buiten de garantie is de schade die je zelf veroorzaakt zoals bv. valschade, waterschade…
Bij problemen kan de leerling steeds terecht bij de ICT-helpdesk bij het leerlingenonthaal. Als het probleem niet meteen verholpen kan worden, krijg je een vervangtoestel in bruikleen, indien beschikbaar. Ook tijdens de schoolvakanties kan je via Signpost rekenen op service en ondersteuning.
TECHNISCHE SPECIFICATIES
Lenovo ThinkpadL14 Ryzen3 Pro
• een ontspiegeld scherm
• verstevigde scharnieren
• een batterijduur van 6 effectieve uren bij
normaal gebruik
• een degelijke netwerkkaart voor een
stabiele draadloze verbinding
• een stevig chassis
• een webcam en microfoon geschikt voor
afstandsonderwijs
• een licht toestel (ongeveer 1,5 kg) De
laptop wordt geleverd in een stevige
beschermhoes.